Fernor ve Chandler ceviz fidanının tozlayıcısı olan Fernette ceviz fidanı karasal iklim koşulları için uygundur.
Ceviz yetiştiriciliğinde, asıl dikilen ceviz miktarının onda biri kadar tozlayıcı da dikilmelidir. Yani bir bahçeye 100 ağaç Fernor ceviz fidanı dikimi yapılacaksa, 90 Ağaç Fernor fidana karşılık 10 ağaç da Fernette ceviz fidanı çeşidi dikimi yapılmalıdır.
Tozlayıcı ceviz fidanı türleri, cevizin verimini artıran fidanlardır. Meyveleri kabuğundan kolaylıkla ayrılır. Geç uyanır. Erken yaprak döker. Sık sık dikilebilmesi için uygundur. Soğuk iklime karşı dayanıklıdır.Meyvelerin hasat zamanı eylül ayıdır. Meyveleri kuru ve yaş olarak tüketilebilir. Meyveleri iri ve oval şekildedir.Meyveler ince kabukludur.Meyvelerin ağırlığı ortalama 15 gramdır. Meyvenin randımanı %51 orandadır.
Geç uyanan, erken yaprak döken Fernette ceviz fidanı meyveleri iri ve oval şekildedir. Meyveler yaklaşık 15 gram ağırlıktadır. Fidanlar sık sık dikilebilir. Fidan, soğuk iklime karşı dayanıklıdır. Farklı bölgelerde fidan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Fakat ceviz ağacının geç uyanması, soğuğa karşı dayanıklı olması bazı bölgeler için avantajdır. Karasal iklimin görüldüğü bölgelerde fidan dikimi yaygındır. Hava koşullarından olumsuz etkilenmeyen fidan gelişimini tamamladıktan sonra verimli meyve vermeye başlar. Bahçede tek adet fidan dikimi yapılabildiği gibi birden fazla fidanla ceviz bahçesi kurulabilir. Fernette ceviz fidanı 4*7 ve 5*7 ya da 4*8 aralıklarla dikilmeye uygundur.